Voorstellen

Welkom op mijn website.

Ik ben Lieneke Tuinstra en woon in Groningen.
Sinds 1995 ben ik besmet met het berner virus;
Met Naomi is het allemaal begonnen. Doordat Naomi zware HD had kon ik niet met haar fokken, maar ze was me er even lief om.  Zij is ondanks haar  HD toch nog  9 1/2 jaar oud geworden en heeft er geen dag last van gehad doordat ik steeds met haar aan de lijn heb gewandeld en zij zo stevige bilspieren had ontwikkeld.

In 2004 kwam Kyra.
Mijn eerste nestje kreeg ik in 2007 met Kyra en haar tweede in 2009.
Zij is helaas overleden in 2016 op een mooie leeftijd van 11 jaar en 10 maanden. Zij heeft veel van haar nakomelingen overleefd.

In 1998 kwam Xantor. Helaas mocht hij maar 7 en een half jaar oud worden. Na de cocktail prik werd Xantor ziek. Hij ging kwakkelen en de DA kon er niet achterkomen wat er aan de hand was.  Uiteindelijk bleek hij een longtumor te hebben.

 

In 2009 kwam Yindra.  Haar heb ik uit Duitsland gehaald.   Zij  Heeft 3 x een nestje gehad. Een geweldige moeder. 13 pups en ze had geen melk. Dus de pups met de fles groot gebracht. Dag en nacht om de 2 uur. Gelukkig had ik overdag hulp.

In 2011 kwam Milou,  Zij heeft 1 nestje gehad en wel 8 prachtige pups.

Ik fok volgens de regels van de VBSH. Ze worden getest op  HD en  ED en DM. De pups worden getest op levershunt. De reu wordt zorgvuldig uitgezocht . D e pups worden in het nest getitterd zodat ze geen overbodige vaccinaties hoeven. Mocht blijken dat ze geen genoeg stoffen hebben worden ze uiteraard op maat geent. 

De pups groeien op in de woonkamer zodat ze aan de dagelijkse geluiden kunnen wennen. Na 6 weken gaan we met ze op pad om ze te socialiseren. Denk daarbij aan Tuinland en Hornbach . Naar een school in de buurt.